Heb jij je haar wel eens geblondeerd of ontkleurd? Dan weet je vast wat we bedoelen met geel of groen haar. Oeps! Zo’n goudgele gloed in je lokken ziet er niet écht zo mooi uit als hoe het klinkt. En groen haar zie je steeds meer als statement haarkleur, maar een groene waas na een duik in het zwembad komt daar niet echt bij in de buurt. Gelukkig is geel of groen haar in de zomer makkelijk te voorkomen.

GEEL HAAR IN DE ZOMER

Even een stukje achtergrondinformatie, want hoezo kan het gebeuren dat jouw blonde haar haar ineens gelig wordt? Er bestaan in het haar twee pigmenttypes: donker en licht. Als je je haar blondeert of ontkleurt pak je je haar flink aan. Je haar is zo slim om zichzelf daartegen te willen beschermen, dus na het kleuren heeft het de neiging om zijn originele pigment weer te herstellen. Hoe donkerder je haar, hoe meer pigment en hoe meer dat terug te zien is in je haar. Helaas wordt het dan niet gewoon weer mooi bruin (daar is je haar te ‘hard’ voor aangepakt), maar ga je meer richting oranje en geel. 

EEN GELE GLOED IN JE HAAR VOORKOMEN

Helemaal voorkomen doe je die gele gloed helaas niet, want het is een natuurlijk proces. Maar dat betekent niet dat je zomaar kanariegele lokken moet accepteren. Gebruik tussen de kleurbehandelingen zo nu en dan een zilvershampoo. Deze shampoo bevat violetkleurige pigmenten, die de gele gloed in je haar neutraliseren. 

GROEN HAAR NA EEN DUIK IN HET ZWEMBAD

Groen haar kan ontstaan na een duik in het zwembad. Je denkt misschien dat dat door het chloor in het water komt, maar niets is minder waar: het komt door koper! Koper komt in zwembadwater terecht als het water door koperen leidingen loopt, of als er algenbestrijders worden gebruikt waar koper in verwerkt zit. Jouw blonde lokken reageren vervolgens op dat metaal door groen uit te slaan. OEPS!!

GROEN HAAR VOORKOMEN

Ook een groene gloed kan je voorkomen!  Maak je haar eerst nat met kraanwater (of in sommige landen drinkwater uit een fles) voordat je een duik neemt; zo neemt je haar alvast het kraanwater op in plaats van het zwembadwater. Breng daarna conditioner aan op je lokken om je haarschubben helemaal af te sluiten en koper maakt veel minder kans om tot je haar door te dringen. Spoel na het zwemmen je haar weer goed uit onder de douche, zodat het water er niet in achterblijft. 

Het is belangrijk om na het zwemmen in chloor water, je haar DIRECT te wassen. Chloor kan jouw haar op deze manier niet meer aantasten. Als je het echt goed wil doen, neem je ook nog een leave-in conditioner mee naar het zwembad. Voordat je gaat zwemmen spray je de leave-in in je haar ter bescherming. Zo verzorg je meteen jouw haar én bescherm je het tegen schadelijke UV-stralen en chloor.

 

lees ook ons blog over:  zilvershampoo  en summerproof met mediceuticals 

ALS NIETS MEER HELPT TEGEN JE GELE OF GROENE GLOED

Is je haar toch groen gekleurd na het zwemmen of krijg je ook met zilvershampoo je gele gloed niet meer uit je haar? Maak dan een afspraak bij ons in de salon.  Zo zit je snel weer lekker in je haar!

online afspreken