Heb je net je haar laten kleuren in een mooie kleur .. Dan wil je deze haarkleur natuurlijk zo lang mogelijk mooi en stralend houden. Maar hoe doe je dat? als jij je houd aan deze tips gaat het zeker lukken.

1. verzorg je haar voordat je het laat kleuren

Een goede basis is heel belangrijk. Op een gezonde bos haar ziet een haarkleur er mooier uit en blijft het langer stralen. Verzorg je haar daarom goed voor je het laat kleuren. Was je haar niet met heet water dat droogt extra uit maar liever met een lauw water en voor wie durft na spoelen met koud om de schubben extra te sluiten

2. gebruik haarproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar

Gebruik een shampoo, conditioner en minimaal eens per week een haarmasker die speciaal ontwikkeld zijn voor voor gekleurd haar. Deze haarproducten hebben namelijk een kleurbeschermingscomplex, die er voor zorgt dat er een langere houdbaarheid is van het gekleurde haar.

3. Bescherm je haar tegen de warmte / hitte van de föhn, stijl-of krultang

Gebruik je regelmatig tools om je haar in model te brengen? Bescherm je haar dan met hitte beschermende producten. op deze manier word het haar niet beschadigd en blijft de kleur langer mooi.

4. Geen parfum in je haar

Misschien vind jij het heel lekker om je favoriete luchtje in je haar te spuiten. Maar doe het niet! Is ons advies .. Veel geurtjes bevatten alcohol wat je haarkleur dof maakt en je haar uitdroogt.

5. bescherm je haar in de zon

Wanneer je je haar kleurt is het belangrijk om in de zon niet alleen je huid maar ook je haar te beschermen. De zon zorgt er voor dat je haarkleur vervaagt / verbleekt. gebruik dus altijd producten met een bescherming (SPF) als je gaat zonnen