Seborroïsch eczeem

Heb jij last van een rode huid en vettige witgele korstjes op de hoofdhuid of in het gezicht? Dan kan je last hebben van seborroïsch eczeem. Dit is een heftigere vorm van hoofdroos. Het is een huidaandoening die vooral voorkomt in het gezicht rondom de wenkbrauwen, neus en haargrens.

In de huid zitten duizenden kliertjes die een soort vette huidsmeer maken die de huid soepel houdt. Deze huidsmeer wordt ook wel talg genoemd. Bij seborroïsch eczeem is de samenstelling van de talg veranderd. De gistcellen vermeerderen zich hierdoor sneller. Dit kan voor irritatie van de huid zorgen.

Seborroïsch eczeem is niet besmettelijk, maar het kan wel erfelijk zijn. Echter hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Seborroïsch eczeem kan erger worden bij stress, het dragen van mutsen/petten, droogte en kou en het gebruik van veel zeep. 

Voor het bestrijden van schimmels en gisten aan de hoofdhuid ben je bij aan het juiste adres. Maak een afspraak voor een seborroïsch eczeem hoofdhuid behandeling. Ook kan je bij ons terecht voor advies over de juiste haarproducten bij deze hoofdhuidaandoening.