Ik (Yvonne eigenaar In2Hair) neem al een aantal jaar examens af op diverse kappersscholen in de regio van o.a. het NOVA College.
Nu ben ik een aantal maanden geleden gevraagd of ik interesse had om les te geven op de Nederlandse Kappers Akademie. Aangezien ik regelmatig leerlingen begeleid tijdens hun opleiding, vond ik het een mooie kans om dit van nog dichter bij mee te krijgen dan het examineren alleen.

Na mijn aanmeldingen en telefonisch contact moest ik mijn cv opsturen.
Nou dat vond ik wat want, na jaren als zelfstandige te werken en mijn carrière hiervoor in diverse kapsalons was het voor mij zeker al 25 jaar geleden, dus daar ben ik eens goed voor gaan zitten.  Na een aantal weken uitgenodigd voor een gesprek .

Ik ben een paar keer naar de Nederlandse Kappers akademie geweest voor een officieel gesprek, een dag om te laten zien hoe ik werk en hoe ik mijn werk uitleg aan studenten (leerlingen).
Daar waren ze enthousiast over en hebben mij gevraagd om 2 avonden in de week les te komen geven in Amsterdam.
Dit heb ik aangenomen. Ik vind het een mooie kans om mijzelf weer op een andere manier te ontwikkelen in mijn vak.
Om de kennis die  ik heb door te geven en de vaardigheden die ik nu krijg met betrekking tot opleiden, meteen kan toepassen in de salon.

Dat noem ik een WIN WIN situatie.

kappersdocent