Als ik met het stylen begin, zie ik in de spiegel soms de wenkbrauwen fronsen. Een vragende blik als ik mijn styling producten neerzet. Het begin van een advies- of verkoopgesprek? Keuzestress? Of moet je als klant zelf een keuze gaan maken? Het arsenaal producten vormt bij mij de start van de opbouw van je kapsel. Zie het als het bouwen van een huis. Eerst gaan we aan de slag met de fundering. Daarna zet je de muren neer. Als laatste komt het dak.

Je haar modelleren werkt eigenlijk hetzelfde.

PREPPEN (DE FUNDERING)

Elk mooi kapsel begint met een goede basis. Hiervoor gaan we meestal aan de slag met handdoekdroog haar. Zorg voor verstevigende producten. Of producten die het haar juist zijdezacht maken. Net wat je prettig vindt. Kies bijvoorbeeld voor een mousse voor een stevige basis, een sprayversteviging voor een luchtige hold, of juist een crème voor een glad en glanzend effect.

LET OP! Als je ervoor kiest om je haar te stylen met behulp van een hittebron zoals een föhn of in droog haar met een krul- of stijltang, zorg dan dat je een hitte beschermend product kiest. Zodat je er zeker van bent dat je je haar niet onnodig beschadigd

STYLEN (DE MUREN)

Pas als de basis gelegd is, begint het daadwerkelijke stylen en modelleren. Gebruik hiervoor een gel of wax, een pommade of een spray, een poeder of een klei,… de keuze is reuze! Probeer eens wat producten uit en bekijk wat het met je haar doet. Vaak zorgt een ander product ook een andere look. Het is leuk om hier mee te experimenteren.

FINISHEN (HET DAK)

Nu is het tijd voor de laatste stap: je haar zo fixeren dat het geen kant meer op kan. Dat doe je met een hairspray of een gellak. Wil je ervoor zorgen dat je haar mooi blijft glanzen en de souplesse behoudt, kies dan voor een glansspray of een olie.

Als je met behulp van deze stappen je haar gaat stylen met de juiste producten op het juiste moment, lijkt het elke keer alsof je net uit de stoel van je kapper komt.

Klaar om je eigen haar-huis te bouwen?