Je haar net iets meer diepgang en textuur geven. Dit kan mooi met highlights en/of lowlights, maar wat is het verschil eigenlijk en wat zijn babylights? Wij leggen het je uit!

Highlights lowlights en babylights zijn allemaal streepjes haarverf in je haar.

Highlights zijn lichter dat je eigen haarkleur. Door een paar tinten lichter te kiezen dan je eigen (basis) haarkleur, krijg je een sunkissed effect. Het mooiste is het om de kleur niet meer dan 2-3 tinten lichter te gebruiken dan je eigen haarkleur. Het doel is om meer diepgang te geven.

Lowlights is het tegenovergesteld van highlights. Hier wordt juist een donkere kleuring gebruikt.

Regelmatig gebruiken wij deze kleuringstechnieken van high en lowlights gecombineerd om een mooie schakering van meerdere tinten te maken.

Babylights zijn hele subtiele light, meestal in de vorm van highligts maar lowlights kan ook zeker. De streepjes zijn heel fijntjes door het haar en kan door het hele haar geplaatst maar ook vaak op de kruin en rond je gezicht. Baby zijn ideaal om je kleur op te frissen of om een uitgroei van je totale kleuring (uitgroei) minder op te laten vallen. Om toch een subtiele kleur verandering te hebben deze techniek kan in iedere haarkleur.

Er zijn verschillende manieren om de high/lowlights in je haar te laten zetten. Bijvoorbeeld met folies, kam, of de muts.

  • De folie: Deze techniek wordt het meest gebruikt. Met een folie worden plukjes gekleurd. Een voordeel is dat je dicht bij de aanzet van het haar(hoofdhuid) kan kleuren en makkelijk is in het bijwerken van de uitgroei.
  • De kam: Dit is een snelle techniek die een nonchalant effect geeft. Maar doordat er geen duidelijke lijnen zijn is dit minder makkelijk bij te werken.
  • De Muts: dit is een oudere techniek die nog steeds gebruikt wordt. In een muts zitten kleine gaatjes waarbij er plukjes haar door muts naar buiten worden gehaald en die plukjes worden gekleurd.