HAARLEM – Je kent het alleen van tv. Sterren en beroemdheden die hun eigen kapper meenemen naar een evenement of gala.

Het overkwam Yvonne Koster van kapsalon In2Hair twee weken geleden ook. Eén van haar klanten ging trouwen in Oostenrijk en Koster mocht mee om het haar en de make-up te doen van het bruidspaar.’Ik ben net terug en het was een geweldige ervaring,’ vertelt Koster enthousiast.

Het begon allemaal een paar maanden geleden toen vaste klant Marinka de winkel in kwam en een oriënterend gesprek aanvroeg omtrent bruidskapsels en make-up.’Omdat ze in het buitenland ging trouwen gaf ik haar tips and tricks die zij en een vriendin konden gebruiken voor de bruiloft. Ze mochten dan oefenen hier in de zaak zodat ik kon zien of het zou lukken.

Maar een maand voor de trouwerij vroeg ze mij om mee te gaan om daar haar te kapsel en make up te doen. Ik was flabbergasted.’Koster ging niet over één nacht ijs en heeft samen met Marinka en Frans alles goed doorgenomen. ‘Het is een eer, maar je moet echt alles goed doorspreken. Wat ga je wel en niet doen, waar mag je bij zijn op de trouwerij maar ook hoe ga ik naar Oostenrijk toe?’Uiteindelijk is het hele pakket heel zakelijk beslist, maar voelde het als heel persoonlijk. Ik mocht overal bij zijn van diner tot feest. Mijn taak was om de make up en de kapsels van het stel de hele dag goed bij te houden. Dat ging prima. Ik paste ook prima in de groep. Dat voelde als heel intiem. Je bent gast, maar ook werkzaam. Gelukkig konden we dat prima inpassen.Drie dagen duurde de mooie trip. Vrijdag heen en zondag terug. ‘Het was heel intensief. Maar ontzettend gaaf om te doen. Als er zich een tweede kans aandient dan zeg ik zeker geen nee.’En het eindresultaat van bruidspaar Marinka en Frans